Vezeték keresztmetszet


pinworms életciklus diagram

Milyen hosszú és keresztmetszetű legyen a hangfal kábel? A válasz egyszerű: vezeték keresztmetszet szerint minél vastagabb és minél rövidebb.

Ha a villamos paramétereket vesszük figyelembe, a kábel ohm-ikus ellenállásának minél kisebbnek kell lennie. Ezt úgy érjük el, hogy minél nagyobb keresztmetszetű és minél rövidebb vezetéket használunk.

bőr paraziták emberben

A vezeték hossza, ha nő, akkor nő az ellenállása, ha nő a keresztmetszete, akkor csökken az ellenállása. Ha túl hosszú a vezetékünk, akkor az erősítőből kivett teljesítmény egy része a kábelen elvész, gyakorlatilag elfűtjük a hangteljesítményt.

Vivasan parazita kezelés féreghajto gyogyszer

A másik negatívum, hogy a túlzott hosszméret rontja az erősítő csillapítási tényezőjét damping faktorát. Persze a vezeték keresztmetszetét nem tudjuk a végtelenségig növelni, vannak fizikai korlátok.

A vastag vezeték keresztmetszet pl. Lehetőség szerint meg kell találni egy középutat a keresztmetszet és a hossz között. A végfokokat helyezzük a lehetőségekhez mérten vezeték keresztmetszet közelebb a hangfalakhoz. Az vezeték keresztmetszet táblázat bemutatja, hogyan csökken a teljesítmény a kábelek hossza, keresztmetszete, vezeték keresztmetszet a hangfalak impedanciája függvényében.

C csoport: egyszerű főáramköri vezeték szabadon szerelve, egyszerű segédáramköri vezeték rögzítetten, szabadon vagy terített szereléssel. A vezetékeknek mindig ki kell elégítenie az energiaszolgáltatás minőségét, biztonságát és gazdaságosságát meghatározó tényezőket. A kisfeszültségű vezetékeket a villanyszerelőnek méreteznie és ellenőriznie kell, hogy eleget tesznek-e az előirt követelményeknek.