Rak galandféreg. A Magyarországon előforduló féregfertőzések


giardia panacur c

Meghalt egy HIV-fertőzött, mert rákos lett egy benne élő féreg Life. Egy kolumbiai HIV-fertőzött férfi láz, köhögés és fogyás miatt fordult orvoshoz. A CT-n látható volt a daganat a 41 éves beteg tüdejében és nyirokcsomójában, a rak galandféreg azonban furcsa eredményt mutatott.

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock Mint kiderült, a rákos sejtek nem emberiek voltak, és tízszer kisebbek is voltak, mint az ember rákos sejtjei. A rak galandféreg ezután több tesztet is végrehajtottak, mire kimutatták a H. Lenyűgöző, hogy új típusú rak galandféreg találtunk: galandférgek, amik egy emberben nőnek, rákot kapnak, ami terjed az emberben, és daganatokat okoz — mondta el Atis Muehlenbachs a Centers for Disease Control and Prevention's Infectious Diseases Pathology Branch IDPB patológusa.

rak galandféreg

A kutatók szerint a HIV miatt tudott a galandféreg növekedni, anélkül, hogy az immunrendszer közbeavatkozott volna, mutációk alakultak ki, és így lett rákos. A férfi 72 órával a rak galandféreg után életét veszítette.

rak galandféreg

A nem mindennapi esetről szóló tanulmány a New England Journal of Medicine-ben jelent meg. Kapcsolódó cikkek.

rak galandféreg