Minőség, tisztaság

A takarítás során használt eszközöket, a takarítandó terület sajátosságaihoz igazítva kell összeválogatni, lehetőség szerint a legjobb minőségben. Cégünk mindig a legjobb minőségű biológialag lebomló anyagokat használja a tökéletes tisztaság eléréséhez.

A gyártóknak köszönhetően, rengeteg féle eszköz, gép és tartozék áll rendelkezésre. A tiszta környezet megteremtéséhez, nélkülözhetetlen a tiszta jó állapotú eszközök megfelelő használata. Az eszközök kiválasztásánál figyelembe kell venni, a takarítandó terület nagyságát, a megrendelő igényeit, a szennyeződés fajtáját és lerakódását.

A tisztítószerek az ember életmódjához és szükségleteihez nélkülözhetetlenek, a takarítószereknek és eszközöknek, a létesítmények fejlődésével és berendezési tárgyaik anyagainak gyarapodásával egyre több elvárásnak kellet megfelelniük. A tisztítószer gyártó cégek folyamatosan fejlesztik, hogy egyre több területen, nagyobb hatékonysággal lehessen alkalmazni. A múltból elindulva, a mai szemmel visszanézve, a tisztítószerek sokat fejlődtek, régen inkább a látható szennyeződés eltüntetésére szolgált, sokszor roncsolva a felületet. A takarítás mára egy külön szakmává nőtte ki magát, a szakma kiszolgálására különféle gyártók specializálódtak. A tisztítószereket vegyészek készítik, a gépeket mérnökök tervezik meg, szép számmal előfordulnak már takarító robotok is. A takarítóipar a fejlesztőknek köszönhetően, folyamatos változáson megy át. Fontos nyitottnak lenni az új dolgokra, nem elég a tisztítószereket, eszközöket ismerni, tudni kell használni, az új dolgokkal pedig meg kell ismerkedni és szakszerűen hasznosítani a takarítás során.

Minőség, biztonság, tisztaság

A modern tisztítószer elvárásai a szennyező anyagok eltávolítására használt, kémiai, biológiai úton előállított vegyszerek. A tisztítószereknek különböző kritériumoknak kell megfelelniük. Többek között, a tisztítandó felületet ne károsítsa, ne legyen mérgező, hideg és meleg vízben is jól vegyüljön, oldja és lazítsa a lerakódott szennyeződést, környezetbarát termék legyen. A takarítás célja, eltávolítani a területről a fizikai biológiai ozmológiai szennyeződéseket. Fizikai módon eltávolítható a szennyeződés, ha nem kötődik kémiailag a felületre. Biológiai szennyeződés, a különböző mikroorganizmusok (betegséget okozó mikrobák). A szagszennyeződés (ozmológiai szennyeződés) szerves anyag bomlásából, vagy párolgásból származó gázok, gőzök.

Kézi eszközök csoportjába tartoznak, a söprűk, lapátok, partvisok,kézi pad-ek, mop-pok, szárazolók, vödrök, kellősítők, csőtisztítók, pókhálózók. Gépi eszközök a különböző tárcsás gépek, kárpit tisztítók, pórszívók, seprőgépek.

A kézi eszközöket is tovább lehet csoportosítani, a felhasználás helye szerint, kinti vagy benti. Az udvaros söprűk szála általában cirok vagy műanyag, a bent használatos, a partvis pedig lehet lószőr vagy műanyag. A kinti söprű szálai durvák, a benti puha. A kinti lapát lehet műanyag és fém is, a benti műanyag.

Felmosó eszközök között rengeteg a választék, a háztartásban használatos “lusti felmosó” a leg elterjedtebb. Kis területek rendben tartásához elegendő, de nagy tér esetén nagyon macerás és hosszadalmas a használata. Hátránya a kis területi lefedettség, esetekben a csíkos száradás, elhasználódása esetén, újra kell cserélni, nem mosható. A “lusti felmosóhoz” hasonló a tengerész mop kialakítása, tömege nagyobb a háztartási felmosó tömegénél, kis területekre ajánlott, mosható. 

Felmosók

Kimondottan nagy területekre a különféle talpas felmosók valók. Lefedettsége 40 cm-től akár 160 cm-ig is terjedhet. Az alkalmazás helyétől függően különböző cserélhető huzatok kaphatók. Ezek az ipari eszközök nem csak felmosásra alkalmasak, még függőleges felületeken is alkalmazhatóak portalanításra vagy akár a csempefelület tisztítására. Anyaguk lehet pamut, viszkóz, mikro szál. Nagy igénybevétel mellett is hosszú élettartamú, mosható huzatok. Ebbe a kategóriába sorolható a szárazoló mop. Anyaga akril és poliészter, mely a padlózatról a port magához vonzza. Létezik víz tartállyal ellátott talpas felmosó is, olyan padlóburkolatokhoz fejlesztették ki amit vizesen nem ajánlott mosni (parketta, fa padló laminált padló).

A száraztakarítás során impregnált mop-ot használnak, aminek a lényege, hogy sem tisztítószert sem pedig vizet nem használnak fel a takarítás során.

A kézi pad-ek olyan nyeles vagy nyél nélküli eszközök, amire dörzs anyagot rögzítünk, a felületen megtapadt szennyeződés fellazítható. A kellősítőkkel mechanikai hatást fejtünk ki.

A takarítórongy nélkülözhetetlen, polcok, használati tárgyak portalanítására vagy nedves tisztítására. Anyagát tekintve a mikro szálas rongyok a leghatékonyabbak, kialakításának köszönhetően a port és egyéb szennyeződést vonzzák. A keresztfertőzések elkerülése miatt, színkód szerint célszerű használni. A bepiszkolódott rongy mosható, fertőtleníthető.

A takarítás során használt eszközöket is takarítani kell. Az eszközök, vödrök, nyelek használat közben elkoszolódnak, tisztításuk vagy cseréjük szükséges. A tiszta környezet kialakításához és fenntartásához az eszközök higiénikus kinézete is hozzátartozik.

Magasnyomású mosás

Magasnyomású mosó külső területen használható, nagy nyomású vízzel hígított tisztítószerrel tisztít, amit akár hab formájában is fel lehet vinni a felületre. Hátránya a lassú haladás, mivel kicsi a vízsugár által bezárt szög. A magasnyomású mosó lehet hideg és meleg vizes és gőztisztító is.

Porszívók

A porszívókat három kategóriába sorolhatjuk. Száraz nedves porszívó, száraz porszívó központi porszívó. A száraz nedves porszívóval vizet is lehet porszívózni, még a száraz porszívó csak a port képes összeszívni. Mindkettő lehet akkumulátoros vagy aljzatba csatlakoztatható készülék. A központi porszívót intelligens házaknál szokták kiépíteni. A motor és a szívó berendezés a gépházba kerül, a falban pedig végigfut egy csőrendszer, mely a felporszívózott port egy tartályba vezeti, nem önműködő kezelőre itt is szükség van.

A technika már eljutott arra a szintre, hogy önműködő takarító vezérlőket használjon, ezek a takarító robotok. Az intelligens házaknak, az a lényege hogy beprogramozott paraméterek szerint működhessen. Már léteznek olyan kezdetleges robotok, amik söpörnek, de beállítható önjáró porszívók és felmosó robotok is vannak. Ez a technológia, még nagyon drága, és kezdetleges, az olcsóbb robotok elterjedtebbek, de fele annyit nem tudnak mint drágább társaik.

Klíma szerelés

Klíma szerelés olcsón a legjobbaktól. Több évtizede dolgozunk a szakmában, így már számtalanszor szereltünk fel klímákat, és javítottunk meg légkondicionálókat. Minden szezonban vállaljuk a karbantartási munkálatokat, amelyek során tisztává, és baktériummentessé varázsoljuk a klíma egységeit. Mindent a szükséges előírások szerint csinálunk, munkánkra teljes körű garanciát adunk, mind a javításra, mind a beszerelésre. Áraink rendkívül kedvezőek, és Budapest minden kerületében elérhetőek vagyunk.

Klíma szerelés

Gázkészülék szerelés

A gázkészülékek sok otthonnak a fűtéséért felelnek, így nagyon fontos, hogy mindig tökéletesen működjenek. Cégünk vállalja a gázkészülékek szerelését, minden olyan készüléket, amely gázzal működik. Egy gázkészüléknél nagyon fontos, hogy időnként karbantartási munkálatokat végezzenek rajta, mi ezt elvégezzük. Új gázkészülékeket is bekötünk, teljesen biztonságos módon. Tudjuk, hogy a baj nem válogat, ezért mi mindig elérhetőek vagyunk, és a lehetőségekhez mérten azonnal kiszállunk, és segítünk Önnek.

Gázkészülék szerelés

Takarítót keres?

Nincs ideje, kedve vagy lehetősége takarítani?
Keressen minket, mi levesszük ezt a terhet a válláról!
Hívjon minket bizalommal, nem fog csalódni!

+36 (20) 611 8463