Galandfereg marha


Galandférgek

Hatméteres galandféreghez vezetett a nyers marhahús imádata Origo Szenvedélye odáig vezetett, hogy végül egy hat méter hosszú galandféreg vert tanyát a testében. A páciens két éven keresztül küszködött gyomorfájdalommal, étvágytalansággal, valamint vérszegénységgel, a tünetek azonban csak súlyosbodtak az utóbbi időben: komoly hasi fájdalom, hányás, testi gyengeség, gyors fogyás lépett fel nála.

Nagy László, infektológus A helminthiasis - azaz a férgesség mint betegség - olyan kórkép, amelyet a szervezetben parazita életmódot folytató férgek vagy azok lárvái idéznek elő.

Az egyre rosszabbodó állapot miatt végül úgy döntött, orvoshoz fordul, aki azonnali kórházi kezelést javasolt.

A székletmintában végül sikerült galandféreglárvát kimutatni.

Galandféreg

Kerüljük a nyers hús fogyasztását! A kezelés során többfajta gyógyszer kombinációját alkalmazták, ezekkel sikerült az élősködőt lebénítani és kihajtani a férfi szervezetéből. Mint kiderült, a kéretlen vendég egy termetes hat méter galandfereg marha simafejű galandféreg Taenia saginata volt.

  • A paraziták eltávolításának hagyományos módszerei
  • Helmint szűrés
  • A Magyarországon előforduló féregfertőzések
  • Öngyilkos diéta: A féregfogyókúra

A szóban forgó simafejű galandféreg Taenia saginata Forrás: The New England Journal of Medicine A parazita petéi az ürülékkel jutnak galandfereg marha a külvilágba, majd bekerülhetnek egy alkalmas köztigazdába, tehát marhába, disznóba, melyben borsókalárvává alakulnak. A kifejlett féreg egy, a köztigazdát elfogyasztó húsevő emlős, például az ember vékonybelében él, és több méteres hosszúságot is elérhet.

Akár évekig is ott tanyázhat úgy, hogy nem okoz különösen súlyos, életveszélyes panaszokat. A fertőzés galandfereg marha különösen akkor áll fenn, ha valaki nyers vagy nem megfelelően átsült húst fogyaszt.

  1. A paraziták népi gyógymódokkal történő kezelésének megelőzése
  2. Legeltetett kérődzők belső és külső élősködői I.
  3. Parazita széles szalagféreg tünetei
  4. A bél tisztításakor kijönnek a paraziták

Ritka eset A férfit kezelő orvos szerint az eset azért érdemel galandfereg marha figyelmet, mert Kína középső részén meglehetősen ritkának számítanak a galandféreg-fertőzések: 30 éve nem találkoztak ilyen esettel a régióban.

Hasonlóan ritkának számít a betegség Európában és az Egyesült Államokbanaz ilyen jellegű fertőzések inkább a fejlődő országokat sújtják. Szerencsére három hónappal a féreg eltávolítása után a páciens talpra állt, és már paraziták pollockban egészségnek galandfereg marha. A nyers marhahús iránti szenvedélyt azonban jobb lesz ezek után elfelejteni — tanácsolták az orvosok.

Intézmények     Növényfajták     Növényvédő szerek     Szakszótár     Törvény, rendelet egyes galandférgek lárvaformáinak, a hólyagférgeknek a köztigazdában való előfordulása. Echinokokkózis: a kutya vékonybelében élősködő egyik galandféregnek, az Echinococcus granulosusnak a mogyoró galandfereg marha nagyságú echinokokkusz-hólyagnak a juh, a szarvasmarha, a sertés és az ember különféle szerveiben leggyakrabban a májában és tüdejében való megtelepedése. Kutyákban az ilyen szervek elfogyasztásakor galandférgesség alakul ki. Gazdasági kártétele jelentős, a fertőzött szerveket a vágóhídon elkobozzák.