Univerzális parazita, nozo-takaritas.hu | Univerzális szer malária ellen


A mobil telefon kamerája mini mikroszkóppá válhat A legtöbb globálisan fontos parazita fertőzésnek viszonylag könnyen, alacsony költséggel végrehajtható univerzális diagnosztikai módszere a mikroszkópos vizsgálat.

univerzális parazita tabletták férgek mellékhatások

A jól felszerelt laboratóriumokban kidolgozott módszereket azonban nehéz alkalmazni az egészségügyi rendszer alsóbb szintjein, a megfelelően képzett személyzet és az erőforrások hiánya miatt.

A FIMM Molekuláris Medicina Finnországvalamint a Helsinki Egyetem és a svéd Karolinska Intézet kutatói most kimutatták, hogy a mindennaposan alkalmazott, ám nagy felbontású új képalkotó és képátviteli technikák és a szélessávú adathálózatok segítségével meg lehet oldani ezeket a diagnosztikai problémákat.

Johan Lundin és Dr.

féreg rovar

Ewert Linder vezette csapat módosított néhány olcsó képalkotó eszközt, mint például egy csupán tíz eurós webkamerát, valamint egy mobiltelefon-kamerát, átváltoztatva őket mini-mikroszkóppá. Az eljárás igen egyszerű volt: a vizsgálati mintát közvetlenül a képérzékelő chip expozíciós felületén helyezték el, miután az optikát eltávolították.

univerzális parazita hogyan lehet gyógyítani a gyermeket férgek gyógyszereiről

Az ilyen mini mikroszkóp maximális felbontása természetesen függ a szenzor pixelméretétől, de általában elegendő a legtöbb patogén parazita azonosításához. A kutatók első publikált eredményei, univerzális parazita az elhanyagolt trópusi betegségek szakfolyóiratában publikáltak, bemutatták, hogy képesek voltak a mini-mikroszkópokkal kimutatni egy élősködő féreg tojást a fertőzött egyén vizeletében és székletében.

Először használták ezt univerzális parazita újszerű megközelítést univerzális parazita húgyúti schistosomiasis kimutatására, amely egy, a mételyférgek családjába tartozó parazita okozta megbetegedés, amely a húgyutakat és a bélrendszert is érintheti, és több száz millió embert veszélyeztet, elsősorban a szub-szaharai Afrikában.

Balázs gazda - Nyüvek, légy lárvák eltávolítása (Maggots removal)

A gyors, helyszíni diagnosztikához kifejlesztettek egy specifikus mintázat univerzális parazita algoritmust, amely elemzi a mini-mikroszkóp képét, és automatikusan felismeri a parazita tojást.