Drotféreg kukorica


Hűvösebb volt ugyan, de a hónap végére visszatért a hőmérséklet is a normális kerékvágásba.

A kórokozók és kártevők számára kedvező időjárásban növényvédelmi teendő bőségesen akad. Az ország szinte mindegyik tájegységéből jelzik a gabona vörösrozsda újabb és újabb megjelenését és robbanásszerű terjedését.

drotféreg kukorica

A kórokozó számára most drotféreg kukorica kedvező feltétel adott, hiszen nedves-párás a kalászosok állománya, a hőmérséklet optimális a fertőzéshez. Különösen ott válhat veszélyessé a helyzet, ahol nem végezték el a virágzáskori állományvédelmet, mely nemcsak a kalászfuzáriózis ellen nyújt kellő védelmet, hanem a vörösrozsda és más kalászos gabona levélbetegségek ellen is.

Kukorica esetében a drótférgek berágnak a felpuhult vetőmagba, majd később a csíranövény gyökérnyaki részét átrágva károsítanak. A növények levelei a csúcstól visszafelé sárgulnak, majd barnán elhalnak. A talajból kivett növényen kárképek láthatók, a drótféreg sok esetben megtalálható a gyökérnyaki részben. A pajortípusú lárvák a gyökérzónában helyezkednek el és a gyökereket fogyasztják, amelynek következménye szintén a fiatal növények elhalása lesz.

Ha valaki most védekezne, az már legfeljebb gátolni tudja a kórokozó további terjedését. A jelenség egyenes következménye a rovarölő szeres vetőmagcsávázás beszüntetésének.

drotféreg kukorica

Több helyen olyan mértékű a kár, hogy ki kellett tárcsázni a vetéseket teljes egészében, vagy táblarészeket kellett újravetni. Az újravetés természetesen csak akkor eredményes, ha elvégzik vele együtt a talajfertőtlenítést is.

 • Egy alattomos kártevő: a drótféreg – Agrárágazat
 • Gyógyszerészeti paraziták elleni gyógyszer
 • Milyen tablettákat lehet bevenni a férgek megelőzésére
 • Hal bőr parazita
 • Erre már Dr.
 • Decaris tabletták férgek ára
 • Hogyan lehet ellenőrizni a húst trichinózis szempontjából

A drótféreg problematikához társulhat a vetési bagolylepke lárvájának hasonló jellegű kártétele, ugyanis erőteljesen rajzik több bagolylepke faj lepkéje. A lepke tojásait előszeretettel rakja gyomosodó táblákba, amiből mostanság bőségesen akad.

giardia detection in water miért van egy gyermekben férgek

A vontatottan fejlődő, sínylődő kukoricát alaposan vizsgáljuk át, mert könnyen meglepetés érhet bennünket. A fény-és feromomon csapdák egyre több drotféreg kukorica lepkét fognak, bár még nem ideális a kukorica fejlettsége a peterakáshoz.

nem hozhatok férgeket otthon a protozoák kötelező emberi paraziták

Kísérjük figyelemmel a kártevő rajzásának alakulását a védekezés ütemezése érdekében. A két kártevő a most fejlődő termést veszélyezteti. A két lepkefaj mellé a kedvező időjárási viszonyok miatt drotféreg kukorica napon belül társulni fog a borsólevéltetű is.

drotféreg kukorica ascariasis kezelés gyermekeknél gyógyszerek

Erőteljes felszaporodásához most minden feltétel adott, hasonlóan a borsórozsda és a borsólisztharmat számára is. Az első tünetek megjelenésekor okvetlenül meg kell drotféreg kukorica a védekezést.

 • Vásárolni tablettákat férgek áron
 • A legjobb gyógyszer a férgek szoptatásához
 • Az emberi körféreg az osztályhoz tartozik
 • Paraziták a testben gyógyszerek
 • Hatékony féregtabletták felnőttek számára